Nieuws | Blog

Relatietherapie 

24.10.2023

Relatietherapie is er op gericht de relatie te herstellen, te verbeteren en te verdiepen. Dit kan helpend zijn als er problemen in de relatie zijn, bijvoorbeeld als negatieve interactie-patronen de relatie in de weg zitten of als de emotionele verbinding met elkaar is verloren. Bij Haagse Psychologen werken we met Emotionally Focused Therapy (EFT). De therapie is gericht op het versterken van de emotionele verbinding en wederzijds begrip.

https://www.eft.nl/op-zoek-naar-therapie

Aanlevering zorggegevens NZA 

24.08.23

Per 1 juli 2023 is het voor zorgaanbieders verplicht om gegevens over de behandeling aan te leveren bij de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Meer informatie hierover kan je lezen op deze website: https://www.nza.nl/zorgsectoren/geestelijke-gezondheidszorg-ggz-en-forensische-zorg-fz/gegevens-aanleveren. 

Praktijkruimte te huur 

01.08.2023

We hebben een prachtige praktijkruimte te huur in het Statenkwartier Den Haag.

Fijne lichte, ruime kamers met een mooie entree en wachtruimte


Beschikbaar op woensdag en vrijdag.

Avonden en weekenden zijn ook mogelijk. 


De locatie is goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer.


Interesse? Neem contact met ons op! 

info@haagsepsychologen.nl

Kies bewust je zorgpolis voor 2024

05.12.2023

Per januari 2024 zullen nog maar enkele verzekeraars een restitutiepolis aanbieden. Wanneer je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar die geen restitutiepolis aanbiedt, betekent dit dat slechts een deel van de GGZ zorg vergoed wordt, als je deze hulp krijgt bij een praktijk die geen contracten met verzekeraars heeft afgesloten (zoals Haagse Psychologen).  

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat bij een aantal zorgpolissen bij het vergoeden van kosten uitgegaan wordt van ‘een gemiddeld tarief’ (dat bepaald wordt door de verzekeraar). Terwijl het tarief bij Haagse Psychologen gebaseerd is op het maximale tarief dat door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NzA) is vastgesteld. 

Bovenstaande kan gevolgen hebben voor de kosten die jouw verzekeraar vergoed voor een behandeling bij Haagse Psychologen.

Mocht je je willen aanmelden bij ons voor een behandeling, of al in behandeling zijn, dan adviseren we je om jouw zorgpolis voor 2024 zorgvuldig na te kijken, zodat vooraf duidelijk is wat wel en wat niet vergoed wordt in 2024. Tot eind december kan je nog van zorgverzekeraar of zorgpolis wisselen. De site van de contractvrije psycholoog kan behulpzaam bij het zoeken naar een verzekeraar en een zorgpolis die wel alle kosten van jouw behandeling vergoed in 2024.

Supervisie

01.09.2022

Supervisie is een intrigerende leerweg op het snijvlak van persoonlijk en professioneel functioneren. In onze supervisie hebben we oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling en zullen we je uitdagen nieuwe stappen te nemen.

Je kan je bij ons aanmelden voor Supervisie.  We hebben momenteel plek voor supervisanten.

Slow down and enjoy life. It's not only the scenery you miss by going to fast - you also miss the sense of where you are going and why” 

Eddie Cantor

21.06.2022

De groepsapp gaat af; een van de vele berichten over de sport van de kinderen. Op de agenda staat nog een activiteit van school, nog een uitje met je collega’s en ook met je tennisvrienden (want nu kan het eindelijk weer), vergaderingen zijn weer op locatie en het verjaardagsfeestje van je neefje staat ook weer gepland. 

(klik op pijl om verder te lezen)


Steeds vaker voelen mensen zich weer geleefd door de dagelijkse planning, verplichtingen en sociale activiteiten.  Eindelijk mag het weer, maar waarom is er dan zo’n gespannen en onrustig gevoel van binnen?


Twee jaar hebben we veel gemist; sociale binding, de vrijheid om te kiezen wat je wil doen en waar je heen zou willen gaan. We hebben ons ook opgesloten gevoeld, onze naasten gemist, eenzaamheid gevoeld en soms ook angst en somberheid. De onzekerheid over wanneer en of de vrijheid terug zou komen en alles weer normaal zou worden, was misschien nog het moeilijkst. Het dwong ons echter ook om meer in het hier en nu te leven, onze planning te beperken en onze belevingscirkel wat kleiner te maken. En dat gaf rust.


In deze tijd lijken we van het ene uiterste naar het andere uiterste te worden gedreven, waarmee we ook van koers dreigen te raken en niet meer goed voelen waar we eigenlijk behoefte aan hebben en wat bij ons past. Hoe zorg je  goed voor jezelf in deze onrustige tijd? Hoe gaan we om met al deze veranderingen, die vragen om veerkracht en flexibiliteit? 

Uiteraard is er geen allesomvattend antwoord op dit dilemma. Wat we wel kunnen doen is stilstaan bij ons eigen kompas, bewuste keuzes maken die passen bij onze behoeften, en grenzen stellen aan onze eisen (en die van onze omgeving).


Psychotherapie is een manier om samen met de therapeut te (her)ontdekken wat je eigen behoefte zijn, hoe je eigen kompas weer te volgen en koers te bepalen in het leven. 

Hierbij is er niet 1 weg die leidt naar Rome, of in dit geval naar een gezonde balans. Er zijn diverse therapiestromingen die allen effectief zijn gebleken. Het belangrijkste is dat het bij je past, in aanpak en taal, en dat  je je eigen weg kan kiezen. Net als in ons eigen leven is het ook in therapie belangrijk om koers te houden, je eindbestemming voor ogen te houden en je eisen aan de eindbestemming reëel te houden. En net als in ons eigen leven, is het fijn dat je deze weg niet alleen hoeft te bewandelen, maar dat iemand een tijdje met je meewandelt.