Nieuws | Blog

Verandering Zorgpolissen 2023

01.12.22

Per januari 2023 zullen er ingrijpende veranderingen komen op de zorgverzekeringsmarkt.

Bij een deel van de verzekeraars is de restitutiepolis komen te vervallen wat kan betekenen dat in 2023 nog maar een deel van de zorg vergoed wordt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat bij een aantal zorgpolissen bij het vergoeden van kosten uitgegaan wordt van ‘een gemiddeld tarief’ (dat bepaald wordt door de verzekeraar). Terwijl het tarief bij Haagse Psychologen gebaseerd is op het maximale tarief dat door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NzA) is vastgesteld.

Bovenstaande kan gevolgen hebben voor de kosten die jouw verzekeraar vergoed voor een behandeling bij Haagse Psychologen.

Mocht je je willen aanmelden bij ons voor een behandeling, dan adviseren we je om jouw zorgpolis voor 2023 zorgvuldig na te kijken, zodat vooraf duidelijk is wat wel en wat niet vergoed wordt. Tot eind december kan je nog van zorgverzekeraar of zorgpolis wisselen. De site https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2023/ kan behulpzaam bij bij het zoeken naar een verzekeraar en een zorgpolis die wel alle kosten van jouw behandeling vergoed in 2023.

Aanmeldstop

20.10.22

We hebben tot januari 2023 een aanmeldstop voor psychotherapie en relatietherapie. Aanmeldingen voor diagnostiek zijn nog wel mogelijk.

Zie: Wachttijd


Supervisie

01.09.2022

Supervisie is een intrigerende leerweg op het snijvlak van persoonlijk en professioneel functioneren. In onze supervisie hebben we oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling en zullen we je uitdagen nieuwe stappen te nemen.

Je kan je bij ons aanmelden voor Supervisie. We hebben momenteel plek voor supervisanten.

Praktijkruimte te huur

01.09.2022

We hebben een prachtige praktijkruimte te huur in het Statenkwartier Den Haag.

Fijne lichte, ruime kamers met een mooie entree en wachtruimte


Beschikbaar op maandag, woensdag en vrijdag.

Avonden en weekenden zijn ook mogelijk.


De locatie is goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer.


Interesse? Neem contact met ons op!

info@haagsepsychologen.nl

Slow down and enjoy life. It's not only the scenery you miss by going to fast - you also miss the sense of where you are going and why”

Eddie Cantor

21.06.2022

De groepsapp gaat af; een van de vele berichten over de sport van de kinderen. Op de agenda staat nog een activiteit van school, nog een uitje met je collega’s en ook met je tennisvrienden (want nu kan het eindelijk weer), vergaderingen zijn weer op locatie en het verjaardagsfeestje van je neefje staat ook weer gepland.

(klik op pijl om verder te lezen)


Steeds vaker voelen mensen zich weer geleefd door de dagelijkse planning, verplichtingen en sociale activiteiten. Eindelijk mag het weer, maar waarom is er dan zo’n gespannen en onrustig gevoel van binnen?


Twee jaar hebben we veel gemist; sociale binding, de vrijheid om te kiezen wat je wil doen en waar je heen zou willen gaan. We hebben ons ook opgesloten gevoeld, onze naasten gemist, eenzaamheid gevoeld en soms ook angst en somberheid. De onzekerheid over wanneer en of de vrijheid terug zou komen en alles weer normaal zou worden, was misschien nog het moeilijkst. Het dwong ons echter ook om meer in het hier en nu te leven, onze planning te beperken en onze belevingscirkel wat kleiner te maken. En dat gaf rust.


In deze tijd lijken we van het ene uiterste naar het andere uiterste te worden gedreven, waarmee we ook van koers dreigen te raken en niet meer goed voelen waar we eigenlijk behoefte aan hebben en wat bij ons past. Hoe zorg je goed voor jezelf in deze onrustige tijd? Hoe gaan we om met al deze veranderingen, die vragen om veerkracht en flexibiliteit?

Uiteraard is er geen allesomvattend antwoord op dit dilemma. Wat we wel kunnen doen is stilstaan bij ons eigen kompas, bewuste keuzes maken die passen bij onze behoeften, en grenzen stellen aan onze eisen (en die van onze omgeving).


Psychotherapie is een manier om samen met de therapeut te (her)ontdekken wat je eigen behoefte zijn, hoe je eigen kompas weer te volgen en koers te bepalen in het leven.

Hierbij is er niet 1 weg die leidt naar Rome, of in dit geval naar een gezonde balans. Er zijn diverse therapiestromingen die allen effectief zijn gebleken. Het belangrijkste is dat het bij je past, in aanpak en taal, en dat je je eigen weg kan kiezen. Net als in ons eigen leven is het ook in therapie belangrijk om koers te houden, je eindbestemming voor ogen te houden en je eisen aan de eindbestemming reëel te houden. En net als in ons eigen leven, is het fijn dat je deze weg niet alleen hoeft te bewandelen, maar dat iemand een tijdje met je meewandelt.