Kwaliteitstatuut
Kwaliteitstatuut
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz Sanne Rosema
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz Sanne Rosema
Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.
I. Algemene informatie
1. Gegevens ggz-aanbieder
Naam regiebehandelaar: Sanne Rosema
BIG-registraties: 99066854916
Overige kwalificaties: Psychotherapeut, Gz-psycholoog, Senior Schematherapeut Basisopleiding: Psychologie
Persoonlijk e-mailadres: sannerosema@hotmail.com
AGB-code persoonlijk: 94007592
Praktijk informatie 1
Naam praktijk zoals bekend bij KVK: Praktijk Rosema
E-mailadres: sannerosema@haagsepsychologen.nl
KvK nummer: 70877998
Website: www.haagsepsychologen.nl
AGB-code praktijk: 94063862
2. Biedt zorg aan in
Omdat in het Zorgprestatiemodel nog wordt gewerkt met een onderscheid in basis- en specialistische ggz wordt tijdelijk deze vraag ook opgenomen in het kwaliteitsstatuut. Dit onderscheid zal in de toekomst vervallen en dan blijft uitsluitend de indeling in categorieën over.
2a.
Hier dient in ieder geval één optie te worden aangevinkt. Meerdere opties zijn mogelijk. de generalistische basis-ggz
de gespecialiseerde-ggz
2b.
Hier dient in ieder geval één optie te worden aangevinkt. Meerdere opties zijn mogelijk. Categorie A
Categorie B
3. Beschrijving aandachtsgebieden/zorgaanbod
Patiënten/cliënten kunnen met de volgende problematiek in de praktijk terecht (zoals aandachtsgebieden, type klachten, behandelvorm):
3a. Beschrijf in maximaal 10 zinnen de algemene visie/werkwijze van de praktijk en hoe uw patiënten/cliëntenpopulatie eruit ziet. Bijvoorbeeld: op welke problematiek/doelgroep richt de praktijk zich, betrekt u familie/omgeving in de behandeling, past u eHealth(toepassingen) toe, etc.: Praktijk Rosema is onderdeel van de maatschap 'Haagse Psychologen'. In mijn praktijk bied ik (evenals mijn collega's met wie ik in de maatschap zit) diagnostiek en behandeling aan clienten met persoonlijkheidsproblematiek, trauma, stemmingsstoornissen, angststoornissen, identiteitsproblemen, rouwproblematiek, werkgerelateerde klachten en levensfaseproblemen. Daarnaast geef ik supervisie aan collega's in opleiding. De omgeving van clienten wordt daar waar passend betrokken bij de behandeling. Om het effect van de behandeling te monitoren wordt naast
de mondelinge evaluaties ook de ROM afgenomen. Daarnaast wordt soms gebruik gemaakt van e health, waarbij clienten tussen de sessies door via e-health opdrachten/oefeningen krijgen.
3b. Patiënten/cliënten met de volgende hoofddiagnose(s) kunnen in mijn praktijk terecht: Aandachtstekort- en gedrag
Pervasief
Overige kindertijd
Alcohol
Overige aan een middel
Depressie
Angst
Restgroep diagnoses
Genderidentiteitsstoornissen
Psychische stoornissen door een somatische aandoening
Seksuele problemen
Slaapstoornissen
Persoonlijkheid
Somatoforme stoornissen
Eetstoornis
4. Samenstelling van de praktijk
Aan de praktijk zijn de volgende zorgverleners verbonden:
Indicerend regiebehandelaar 1
Naam: Sanne Rosema
BIG-registratienummer: 99066854916
Coördinerend regiebehandelaar 1
Naam: Sanne Rosema
BIG-registratienummer: 99066854916
5. Professioneel (multidisciplinair) netwerk
5a. Ik maak gebruik van een professioneel (multidisciplinair) netwerk waaronder: Huisartsenpraktijk(en)
Collegapsychologen en -psychotherapeuten
ggz-instellingen
5b. Ik werk in mijn professioneel (multidisciplinair) netwerk het meest, frequent, samen met (naam/namen en indien van toepassing BIG-registratie(s)):
Minou van den Ouweland, Psychotherapeut/Gz-psycholoog
Marc Slits, Psychotherapeut/Gz-psycholoog
Nelleke Huson, Klinisch psycholoog/Gz-psycholoog
Marlies Marissen, Gz-psycholoog
Karlijn de Vos, Klinisch psycholoog
Kim Wynands, Klinisch psycholoog
5c. Ik maak in de volgende situaties gebruik van dat professionele (multidisciplinaire) netwerk, tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft:
Diagnostiek, behandelplanbesprekingen, consultatie.
5d. Patiënten/cliënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij (mijzelf, huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst):
Patienten kunnen mijn ten allen tijden bellen. Wanneer zij een bericht achterlaten op mijn voicemail of mij een e-mail sturen zal ik proberen hen zo spoedig mogelijk terug te bellen. Wanneer er sprake is van een crisis en ik niet bereikbaar ben, kunnen patienten contact opnemen met hun huisarts of met
de dienstdoende huisartsenpost bellen (zie www.smashaaglanden.nl). Dit is ook uitgelegd in de praktijkinformatie die mensen krijgen bij de start van behandeling en op de website.
5e. Heeft u specifieke afspraken met een ggz-crisisdienst, HAP of SEH?
Nee, omdat: Mijn patienten zelden gebruik maken van deze diensten. Daarnaast maak in liever met patienten zelf afspraken wanneer dat nodig is en is het spoedbeleid vermeld op mijn website en op de brief die mensen bij start van behandeling meekrijgen.
5f. Ik vorm een lerend netwerk met de volgende vijf (inclusief mijzelf) zelfstandig werkende zorgverleners of heb mij aangesloten bij het lerend netwerk van de volgende zorgaanbieder: Minou van den Ouweland, Psychotherapeut/Gz-psycholoog
Marc Slits, Psychotherapeut/Gz-psycholoog
Nelleke Huson, Klinisch psycholoog/Gz-psycholoog
Marlies Marissen, Gz-psycholoog
Karlijn de Vos, Klinisch psycholoog
Kim Wynands, Klinisch psycholoog
5g. Het lerend netwerk geeft op deze manier invulling aan het samen leren en verbeteren: Ik heb regelmatig intervisie met deze verschillende mensen (ik zit in 3 verschillende intervisiegroepjes). Daarnaast vorm ik een maatschap met twee collega's en werken wij op dezelfde locatie, waar we dus ten alle tijden kunnen overleggen over cliënten.
6. Contracten met zorgverzekeraars en de vergoeding van verzekerde zorg Heeft u een contract met de zorgverzekeraar?
Nee
7. Behandeltarieven:
Ik heb de tarieven die ik hanteer gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik heb het tarief voor zelfbetalers gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik hanteer voorwaarden en een tarief voor no-show: gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Link naar website met de behandeltarieven, en eventueel no-show voorwaarden en no-show tarief: https://www.haagsepsychologen.nl/overige-informatie/vergoeding-tarieven-2022
8. Kwaliteitswaarborg
Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, specialisme of branche/beroepsvereniging(aanvinken wat van toepassing is:
Intervisie
Bij- en nascholing
Registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden
De beroepscode van mijn beroepsvereniging
Link naar website met bewijsvoering van de basiskwaliteitseisen van uw beroepsgroep: https://www.haagsepsychologen.nl/de-haagse-psychologen
9. Klachten- en geschillenregeling
Mijn patiënten/cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij (naam en contactgegevens klachtenfunctionaris):
Klachtenfunctionaris van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.
Link naar website:
https://www.psychotherapie.nl/217055273/Klachtenregeling
10. Regeling bij vakantie en calamiteiten
10a. Patiënten/cliënten kunnen tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte terecht bij Naam vervangend behandelaar:
Wanneer dit nodig is, zal ik mijn collega's van de maatschap of een andere vrijgevestigde collega vragen mij te vervangen. Wie dat is, zal ook afhangen van de vakanties van collega's. Ik bespreek mijn vakantie voor met cliënten en in geval van crisisgevoeligheid bespreek ik ook dat cliënten tijdens mijn afwezigheid terecht kunnen bij de huisarts.
10b. Ik heb overdracht geregeld en vastgelegd in geval de praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten:
Ja
II. Het behandelproces - het traject dat de patiënt in mijn praktijk doorloopt
11. Wachttijd voor intake en behandeling
Patiënten/cliënten vinden informatie over wachttijden voor intake en behandeling via deze link of document (en kunnen deze telefonisch opvragen).
Link naar wachttijden voor intake en behandeling: https://www.haagsepsychologen.nl/overige informatie/wachttijd
12. Aanmelding en intake
12a. De aanmeldprocedure is in de praktijk als volgt geregeld (zoals: wie ontvangt de telefonische aanmelding, wie doet de intake, hoe verloopt de communicatie met de patiënt/cliënt): Mensen kunnen zich per mail of telefoon aanmelden bij de maatschap Haagse Psychologen. Na aanmelding gaat 1 van de drie van de maatschap in een telefoongesprek uitgebreider in op de reden van aanmelding. Vervolgens volgt wanneer we plek hebben een intakegesprek, waar nodig gevolgd door nog een tweede intakegesprek. Tijdens het telefonisch aanmeldgesprek vraag ik mensen mij de benodigde gegevens (zoals kopie van identiteitsbewijs, verwijsbrief, BSN en kopie van verzekeringspas) te mailen. Ook stuur ik hen daarna een ROM-vragenlijst.
12b. Ik verwijs de patiënt/cliënt naar een andere zorgaanbieder met een beter passend zorgaanbod of terug naar de verwijzer –indien mogelijk met een passend advies- indien de praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de patiënt/cliënt:
Ja
13. Behandeling
13a. De patiënt/cliënt is geïnformeerd over degene die het aanspreekpunt is tijdens de behandeling (naam en functie van de betreffende persoon zijn bekend bij de patiënt/cliënt): Ja
13b. Bij langer durende behandeling (> 12 weken) stuurt de indicerend regiebehandelaar een afschrift of samenvatting van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft:
Ja
13c. Ik draag zorg voor goede communicatie met de patiënt/cliënt en –indien van toepassing en met toestemming van de patiënt/cliënt- diens naasten, over het beloop van de behandeling. Ik doe dat als volgt:
Door na de intakefase het behandelplan samen met clt op te stellen. Desgewenst kan clt ook een kopie van het behandelplan krijgen. Voorafgaand aan de intake krijgen clienten al een telefonisch aanmeldgesprek waarin wat wordt uitgelegd over de praktijk en krijgen zij tevens een informatiefolder over de praktijk toegemaild.
13d. De voortgang van de behandeling en begeleiding wordt in de praktijk als volgt gemonitord (zoals voortgangsbespreking behandelplan, evaluatie, vragenlijsten, ROM): Door middel van regelmatig terugkerende evaluaties. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de ROM. Daarnaast bespreek ik behandelingen geanonimiseerd in intervisie.
13e. Ik reflecteer periodiek en tijdig met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten, medebehandelaren) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Als standaardperiode hanteer ik hiervoor:
Drie maanden.
13f. Ik meet de tevredenheid van mijn patiënten/cliënten op de volgende manier (wanneer, hoe): Door het in laten vullen van de GGZ thermometer aan het einde van de behandeling en door bij elke evaluatie de behandeling en behandelrelatie te bespreken.
14. Afsluiting/nazorg
14a. Ik bespreek met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten) de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen:
Ja
14b. De verwijzer wordt hiervan door de (coördinerend) regiebehandelaar in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de patiënt/cliënt hiertegen bezwaar maakt: Ja
14c. Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de patiënt/cliënt hier bezwaar tegen maakt: Ja
15. Omgang met patientgegevens
15a. Ik vraag om toestemming van de patiënt/cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals:
Ja
15b. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle):
Ja
15c. Ik gebruik de privacyverklaring als de patiënt/cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/NZa:
Ja
III. Ondertekening
Naam: Sanne Rosema
Plaats: Den Haag
Datum: 14-02-2019
Ik verklaar dat ik me houd aan de wettelijke kaders van mijn beroepsuitoefening, handel conform het Landelijk kwaliteitsstatuut ggz en dat ik dit kwaliteitsstatuut naar waarheid heb ingevuld:
Ja
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz Karlijn de Vos
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz Karlijn de Vos
Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.
I. Algemene informatie
1. Gegevens ggz-aanbieder
Naam regiebehandelaar: K.L.M. de Vos
BIG-registraties: 19913472025
Basisopleiding: psychologie
Persoonlijk e-mailadres: karlijndevos@gmail.com
AGB-code persoonlijk: 94017215
Praktijk informatie 1
Naam praktijk zoals bekend bij KVK: De Vos Psychologie
E-mailadres: karlijn@devos-psychologie.nl
KvK nummer: 82209650
Website: www.devos-psychologie.nl
AGB-code praktijk: 94066135
2. Biedt zorg aan in
Omdat in het Zorgprestatiemodel nog wordt gewerkt met een onderscheid in basis- en specialistische ggz wordt tijdelijk deze vraag ook opgenomen in het kwaliteitsstatuut. Dit onderscheid zal in de toekomst vervallen en dan blijft uitsluitend de indeling in categorieën over.
2a.
Hier dient in ieder geval één optie te worden aangevinkt. Meerdere opties zijn mogelijk. de generalistische basis-ggz
de gespecialiseerde-ggz
2b.
Hier dient in ieder geval één optie te worden aangevinkt. Meerdere opties zijn mogelijk. Categorie A
Categorie B
3. Beschrijving aandachtsgebieden/zorgaanbod
Patiënten/cliënten kunnen met de volgende problematiek in de praktijk terecht (zoals aandachtsgebieden, type klachten, behandelvorm):
3a. Beschrijf in maximaal 10 zinnen de algemene visie/werkwijze van de praktijk en hoe uw patiënten/cliëntenpopulatie eruit ziet. Bijvoorbeeld: op welke problematiek/doelgroep richt de praktijk zich, betrekt u familie/omgeving in de behandeling, past u eHealth(toepassingen) toe, etc.: Bij De Vos Psychologie zijn de interventies gericht op het verbeteren van het functioneren en het vinden/behouden van je eigen unieke balans voor een gezond leven. De Vos Psychologie biedt psychotherapie, coaching en relatietherapie en diagnostiek aan (jong) volwassenen. Het is van belang bij intake en behandeling naasten te betrekken, waar mogelijk.
Ook de vorm van therapie kan naar eigen behoefte worden gekozen en gecombineerd: Binnen; in de gesprekskamer
Buiten: tijdens wandelen door de natuur
Beeld: via een online module, met beeldbellen
3b. Patiënten/cliënten met de volgende hoofddiagnose(s) kunnen in mijn praktijk terecht: Aandachtstekort- en gedrag
Pervasief
Overige kindertijd
Alcohol
Overige aan een middel
Depressie
Bipolair en overig
Angst
Restgroep diagnoses
Dissociatieve stoornissen
Genderidentiteitsstoornissen
Psychische stoornissen door een somatische aandoening
Seksuele problemen
Slaapstoornissen
Persoonlijkheid
Somatoforme stoornissen
Eetstoornis
4. Samenstelling van de praktijk
Aan de praktijk zijn de volgende zorgverleners verbonden:
Indicerend regiebehandelaar 1
Naam: Karlijn de Vos
BIG-registratienummer: 19913472025
Indicerend regiebehandelaar 2
Naam: Karlijn de Vos
BIG-registratienummer: 19913472016
Coördinerend regiebehandelaar 1
Naam: Karlijn de Vos
BIG-registratienummer: 19913472025
Coördinerend regiebehandelaar 2
Naam: Karlijn de Vos
BIG-registratienummer: 19913472016
5. Professioneel (multidisciplinair) netwerk
5a. Ik maak gebruik van een professioneel (multidisciplinair) netwerk waaronder: Huisartsenpraktijk(en)
Collegapsychologen en -psychotherapeuten
Verpleegkundig specialisten
ggz-instellingen
5b. Ik werk in mijn professioneel (multidisciplinair) netwerk het meest, frequent, samen met (naam/namen en indien van toepassing BIG-registratie(s)):
S. Rosema, GZ-psycholoog/ psychotherapeut
BIG registratie psychotherapeut: 99066854916
BIG registratie Gz-psycholoog 79066854925
K. Wynands, klinisch psycholoog/psychotherapeut
BIG registratie Klinisch Psycholoog: 99912074725
BIG registratie Psychotherapeut: 09912074716
5c. Ik maak in de volgende situaties gebruik van dat professionele (multidisciplinaire) netwerk, tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft:
Patiënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst
5d. Patiënten/cliënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij (mijzelf, huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst):
Buiten kantooruren kunnen patienten voor dringende vragen contact opnemen met hun huisarts of dienstdoende huisarts c.q. huisartsenpost in de betreffende regio. Die zal dan beoordelen of de crisisdienst in de regio dient te worden ingeschakeld.
5e. Heeft u specifieke afspraken met een ggz-crisisdienst, HAP of SEH?
Nee, omdat
5f. Ik vorm een lerend netwerk met de volgende vijf (inclusief mijzelf) zelfstandig werkende zorgverleners of heb mij aangesloten bij het lerend netwerk van de volgende zorgaanbieder: 1.S. Rosema, GZ-psycholoog/ psychotherapeut
BIG registratie psychotherapeut: 99066854916
BIG registratie Gz-psycholoog 79066854925
2. K. Wynands, klinisch psycholoog/psychotherapeut
BIG registratie Klinisch Psycholoog: 99912074725
BIG registratie Psychotherapeut: 09912074716
3.
4.
5g. Het lerend netwerk geeft op deze manier invulling aan het samen leren en verbeteren: Het voeren van intercollegiaal overleg, intervisie, netwerkoverleg
6. Contracten met zorgverzekeraars en de vergoeding van verzekerde zorg Heeft u een contract met de zorgverzekeraar?
Nee
7. Behandeltarieven:
Ik heb de tarieven die ik hanteer gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik heb het tarief voor zelfbetalers gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik hanteer voorwaarden en een tarief voor no-show: gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Link naar website met de behandeltarieven, en eventueel no-show voorwaarden en no-show tarief: https://www.devos-psychologie.nl/overige-informatie/vergoeding-tarieven
8. Kwaliteitswaarborg
Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, specialisme of branche/beroepsvereniging(aanvinken wat van toepassing is:
Intervisie
Bij- en nascholing
Registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden
De beroepscode van mijn beroepsvereniging
Link naar website met bewijsvoering van de basiskwaliteitseisen van uw beroepsgroep: https://www.devos-psychologie.nl/overige-informatie/kwaliteit-klachten-privacy
9. Klachten- en geschillenregeling
Mijn patiënten/cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij (naam en contactgegevens klachtenfunctionaris):
Mijn patiënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij https://www.nvgzp.nl/over-nvgzp/nvgzp-klachtenregeling
Link naar website:
https://www.devos-psychologie.nl/overige-informatie/kwaliteit-klachten-privacy 10. Regeling bij vakantie en calamiteiten
10a. Patiënten/cliënten kunnen tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte terecht bij Naam vervangend behandelaar:
S. Rosema, GZ-psycholoog/ psychotherapeut
BIG registratie psychotherapeut: 99066854916
BIG registratie Gz-psycholoog 79066854925
K. Wynands, klinisch psycholoog/psychotherapeut
BIG registratie Klinisch Psycholoog: 99912074725
BIG registratie Psychotherapeut: 09912074716
10b. Ik heb overdracht geregeld en vastgelegd in geval de praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten:
Ja
II. Het behandelproces - het traject dat de patiënt in mijn praktijk doorloopt
11. Wachttijd voor intake en behandeling
Patiënten/cliënten vinden informatie over wachttijden voor intake en behandeling via deze link of document (en kunnen deze telefonisch opvragen).
Link naar wachttijden voor intake en behandeling: https://www.devos-psychologie.nl/overige informatie/aanmelden-contact
12. Aanmelding en intake
12a. De aanmeldprocedure is in de praktijk als volgt geregeld (zoals: wie ontvangt de telefonische aanmelding, wie doet de intake, hoe verloopt de communicatie met de patiënt/cliënt): Aanmelden
Patienten kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier. Ik zal telefonisch contact met u opnemen voor een eerste kennismakingsgesprek en uitleg te geven over de praktijk.
Intake en vervolggesprekken
De intake bestaat meestal uit ongeveer twee gesprekken waarin wordt uitgezocht wat de hulpvraag is en in welke context deze is ontstaan. Mijn ervaring is dat klachten of problemen meestal niet op zichzelf staan; zij ontwikkelen zich vaak in een bepaalde context waarin verschillende factoren meespelen. In de intake wordt stilgestaan bij vragen die daarbij belangrijk zijn, zoals: wat zijn de klachten, hoe zijn ze ontstaan, wat heeft patient zelf al gedaan om de klachten te verhelpen en wat heeft hierbij geholpen en wat niet? Ook worden vragen gesteld over wat er wel goed gaat en wordt gekeken naar de sterke kanten van de persoonlijkheid van patient. Waarop grijpt patient terug als hij/zij het moeilijk heeft? Er zal ook aandacht worden besteed aan de relaties om patient heen. Het kan heel waardevol zijn als een naaste (partner, familielid, vriend (in) kan worden betrokken in de intake en indien gewenst gedurende de therapie. Klachten en problemen kunnen een ingrijpende impact hebben op onze omgeving en onze naasten. Dit kan op negatieve wijze relaties beïnvloeden.
Daarnaast kan het zijn dat de invloeden van buiten en bepaalde relaties de klachten en problemen juist in stand houden.
Tijdens het eerste intake gesprek wordt patient gevraagd om het volgende mee te nemen: een recente verwijsbrief van de huisarts,
zorgpas van uw Zorgverzekeraar en een keuze uit identiteitskaart,
paspoort of rijbewijs.
12b. Ik verwijs de patiënt/cliënt naar een andere zorgaanbieder met een beter passend zorgaanbod of terug naar de verwijzer –indien mogelijk met een passend advies- indien de praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de patiënt/cliënt:
Ja
13. Behandeling
13a. De patiënt/cliënt is geïnformeerd over degene die het aanspreekpunt is tijdens de behandeling (naam en functie van de betreffende persoon zijn bekend bij de patiënt/cliënt): Ja
13b. Bij langer durende behandeling (> 12 weken) stuurt de indicerend regiebehandelaar een afschrift of samenvatting van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft:
Ja
13c. Ik draag zorg voor goede communicatie met de patiënt/cliënt en –indien van toepassing en met toestemming van de patiënt/cliënt- diens naasten, over het beloop van de behandeling. Ik doe dat als volgt:
Na de intakegesprekken wordt samen met patient een helder behandelplan op te stellen. In het behandelplan wordt in principe opgenomen: aanmeldingsklachten/reden voor verwijzing, diagnostiek en (voorlopige) classificatie volgens DSM-V), uitslagen van de ROM (in grote lijnen), behandel- vorm en frequentie, doel van de behandeling, evaluatiemomenten en schriftelijke toestemming voor overleg met huisarts en/of andere betrokkenen (indien nodig).
Door uitslagen van de ROM met de patiënt te bespreken.
De verwijzer wordt schriftelijk op de hoogte gesteld van diagnose, voorlopige classificatie volgens DSM V, advies en behandelingsplan, tenzij patiënt geen toestemming hiervoor geeft. Met toestemming van de patiënt, krijgt de verwijzer een afsluitende brief als de behandeling beëindigd is.
In overleg met patient kan hun naasten worden betrokken bij intake/behandeling.
Patient wordt duidelijk geinformeerd dat rapportage naar derden (uitsluitend intercollegiaal) alleen plaats mag vinden na zijn/haar schriftelijke toestemming.
13d. De voortgang van de behandeling en begeleiding wordt in de praktijk als volgt gemonitord (zoals voortgangsbespreking behandelplan, evaluatie, vragenlijsten, ROM): Voortgangsbespreking en evalueren van het behandelplan samen met patient
ROM meting: OQ45:bij aanmelding, gedurende de behandeling en bij beëindiging van het behandeltraject.
Bij start wordt de HONOS + afgenomen
Desnoods/desgewenst wordt de voortgang van de behandeling ook intercollegiaal getoetst (geanonimiseerd) in intervisiebesprekingen.
13e. Ik reflecteer periodiek en tijdig met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten, medebehandelaren) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Als standaardperiode hanteer ik hiervoor:
12 weken
13f. Ik meet de tevredenheid van mijn patiënten/cliënten op de volgende manier (wanneer, hoe): om de 12 weken, bij het evalueren van het behandelplan en de voortgang van het therapieproces
14. Afsluiting/nazorg
14a. Ik bespreek met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten) de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen:
Ja
14b. De verwijzer wordt hiervan door de (coördinerend) regiebehandelaar in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de patiënt/cliënt hiertegen bezwaar maakt: Ja
14c. Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de patiënt/cliënt hier bezwaar tegen maakt: Ja
15. Omgang met patientgegevens
15a. Ik vraag om toestemming van de patiënt/cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals:
Ja
15b. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle):
Ja
15c. Ik gebruik de privacyverklaring als de patiënt/cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/NZa:
Ja
III. Ondertekening
Naam: K.L.M. de Vos
Plaats: Monster
Datum: 13-01-2022
Ik verklaar dat ik me houd aan de wettelijke kaders van mijn beroepsuitoefening, handel conform het Landelijk kwaliteitsstatuut ggz en dat ik dit kwaliteitsstatuut naar waarheid heb ingevuld:
Ja
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz Kim Wynands
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz – Kim Wynands
Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.
I. Algemene informatie
1. Gegevens ggz-aanbieder
Naam regiebehandelaar: KCM WYNANDS
BIG-registraties: 99912074725
Overige kwalificaties: 09912074716
Basisopleiding: Klinisch psycholoog
Persoonlijk e-mailadres: kimborleffs@hotmail.com
AGB-code persoonlijk: 94061730
Praktijk informatie 1
Naam praktijk zoals bekend bij KVK: Praktijk Wynands, Psychotherapie
E-mailadres: kimwynands@haagsepsychologen.nl
KvK nummer: 82307148
Website: www.haagsepsychologen.nl
AGB-code praktijk: 94066222
2. Biedt zorg aan in
Omdat in het Zorgprestatiemodel nog wordt gewerkt met een onderscheid in basis- en specialistische ggz wordt tijdelijk deze vraag ook opgenomen in het kwaliteitsstatuut. Dit onderscheid zal in de toekomst vervallen en dan blijft uitsluitend de indeling in categorieën over.
2a.
Hier dient in ieder geval één optie te worden aangevinkt. Meerdere opties zijn mogelijk. de generalistische basis-ggz
de gespecialiseerde-ggz
2b.
Hier dient in ieder geval één optie te worden aangevinkt. Meerdere opties zijn mogelijk. Categorie A
Categorie B
3. Beschrijving aandachtsgebieden/zorgaanbod
Patiënten/cliënten kunnen met de volgende problematiek in de praktijk terecht (zoals aandachtsgebieden, type klachten, behandelvorm):
3a. Beschrijf in maximaal 10 zinnen de algemene visie/werkwijze van de praktijk en hoe uw patiënten/cliëntenpopulatie eruit ziet. Bijvoorbeeld: op welke problematiek/doelgroep richt de praktijk zich, betrekt u familie/omgeving in de behandeling, past u eHealth(toepassingen) toe, etc.: Praktijk Wynands biedt hulp aan volwassenen (mensen tussen 18-75 jaar) met de volgende klachten: Arbeidsrelevante klachten (overspannenheid, burn out)
Stemmingsklachten (depressie/somberheid)
Angst- en paniekklachten
Partnerrelatie problemen en/of problemen binnen het gezin
Persoonlijkheidsproblematiek
Levensfaseproblematiek & zingevingsvraagstukken
Rouw, verlies en traumaverwerking
Identiteitsproblemen
Familie en naasten kunnen bij de behandeling betrokken worden. Er kan ook gebruik worden gemaakt van E-health.
3b. Patiënten/cliënten met de volgende hoofddiagnose(s) kunnen in mijn praktijk terecht: Aandachtstekort- en gedrag
Overige kindertijd
Depressie
Angst
Persoonlijkheid
4. Samenstelling van de praktijk
Aan de praktijk zijn de volgende zorgverleners verbonden:
Indicerend regiebehandelaar 1
Naam: Kim Wynands
BIG-registratienummer: 99912074725
Coördinerend regiebehandelaar 1
Naam: Kim Wynands
BIG-registratienummer: 99912074725
5. Professioneel (multidisciplinair) netwerk
5a. Ik maak gebruik van een professioneel (multidisciplinair) netwerk waaronder: Huisartsenpraktijk(en)
Collegapsychologen en -psychotherapeuten
ggz-instellingen
5b. Ik werk in mijn professioneel (multidisciplinair) netwerk het meest, frequent, samen met (naam/namen en indien van toepassing BIG-registratie(s)):
S. Rosema, GZ-psycholoog/ psychotherapeut
BIG registratie psychotherapeut: 99066854916
BIG registratie Gz-psycholoog 79066854925
Karlijn de Vos, klinisch psycholoog/psychotherapeut
BIG registratie Klinisch Psycholoog: 19913472025
BIG registratie Psychotherapeut: 19913472016
5c. Ik maak in de volgende situaties gebruik van dat professionele (multidisciplinaire) netwerk, tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft:
Als er opgeschaald moet worden naar categorie C of D. Als er afgeschaald wordt naar categorie A of B en client bij ons wordt aangemeld.
Indien er een medicamenteuze behandeling gestart moet worden naast de lopende behandeling bij Praktijk Wynands.
5d. Patiënten/cliënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij (mijzelf, huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst):
Huisarstenpost, spoedeisende hulp en GGZ-crisisdiensten
5e. Heeft u specifieke afspraken met een ggz-crisisdienst, HAP of SEH?
Nee, omdat: Clienten worden gescreend op crisisgevoeligheid bij intake en mocht crisis zich wel voordoen, bestaande routes helder zijn (huisarstenpost en crisisdienst GGZ.
5f. Ik vorm een lerend netwerk met de volgende vijf (inclusief mijzelf) zelfstandig werkende zorgverleners of heb mij aangesloten bij het lerend netwerk van de volgende zorgaanbieder: Karlijn de Vos
Sanne Rosema
Nelleke Huson
Marlies Marissen
5g. Het lerend netwerk geeft op deze manier invulling aan het samen leren en verbeteren: Eens in de 2- 6 weken hebben we intervisie met elkaar.
We houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Bezoeken congressen. 6. Contracten met zorgverzekeraars en de vergoeding van verzekerde zorg Heeft u een contract met de zorgverzekeraar?
Nee
7. Behandeltarieven:
Ik heb de tarieven die ik hanteer gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik heb het tarief voor zelfbetalers gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik hanteer voorwaarden en een tarief voor no-show: gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Link naar website met de behandeltarieven, en eventueel no-show voorwaarden en no-show tarief: https://www.haagsepsychologen.nl/overige-informatie/vergoeding-tarieven-2022
8. Kwaliteitswaarborg
Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, specialisme of branche/beroepsvereniging(aanvinken wat van toepassing is:
Intervisie
Bij- en nascholing
Registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden
De beroepscode van mijn beroepsvereniging
Link naar website met bewijsvoering van de basiskwaliteitseisen van uw beroepsgroep: https://zoeken.bigregister.nl/zorgverlener/183c4315-fdd0-404c-a7eb-2561453fb8b6
9. Klachten- en geschillenregeling
Mijn patiënten/cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij (naam en contactgegevens klachtenfunctionaris):
Kim Wynands
Link naar website:
https://www.haagsepsychologen.nl/overige-informatie/kwaliteit-klachten-privacy 10. Regeling bij vakantie en calamiteiten
10a. Patiënten/cliënten kunnen tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte terecht bij Naam vervangend behandelaar:
S. Rosema, GZ-psycholoog/ psychotherapeut
BIG registratie psychotherapeut: 99066854916
BIG registratie Gz-psycholoog 79066854925
Karlijn de Vos, klinisch psycholoog/psychotherapeut
BIG registratie Klinisch Psycholoog: 19913472025
BIG registratie Psychotherapeut: 19913472016
10b. Ik heb overdracht geregeld en vastgelegd in geval de praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten:
Ja
II. Het behandelproces - het traject dat de patiënt in mijn praktijk doorloopt
11. Wachttijd voor intake en behandeling
Patiënten/cliënten vinden informatie over wachttijden voor intake en behandeling via deze link of document (en kunnen deze telefonisch opvragen).
Link naar wachttijden voor intake en behandeling: https://www.haagsepsychologen.nl/home 12. Aanmelding en intake
12a. De aanmeldprocedure is in de praktijk als volgt geregeld (zoals: wie ontvangt de telefonische aanmelding, wie doet de intake, hoe verloopt de communicatie met de patiënt/cliënt): Je kan je aanmelden via het aanmeldformulier.
We zullen daarna telefonisch contact met je opnemen voor een eerste kennismakingsgesprek en om uitleg te geven over de praktijk.
Voor het eerste intakegesprek vragen we je het volgende te mailen of op te sturen: een recente verwijsbrief van de huisarts
en kopie van je zorgpas
een kopie van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.
De intake bestaat meestal uit ongeveer twee gesprekken waarin we samen kijken wat je hulpvraag is en in welke context deze is ontstaan. Onze ervaring is dat klachten of problemen nooit op zichzelf staan, maar vaak zijn ontwikkeld in een bepaalde context waarin verschillende factoren een rol spelen.
In de intake wordt stilgestaan bij vragen die daarbij belangrijk zijn, zoals: wat zijn je klachten, hoe zijn ze ontstaan, wat heb je er zelf al aan gedaan en wat heeft je geholpen? Ook worden er vragen gesteld over wat er wel goed gaat en wordt gekeken naar de sterke kanten van je persoonlijkheid. Waarop grijp je terug als je het moeilijk hebt en wat heb je al gedaan waardoor de klachten verminderen?
Er zal ook aandacht worden besteed aan de relaties om je heen. Het kan bijvoorbeeld heel waardevol zijn als een naaste (partner, familielid, vriend (in) wordt betrokken in de intake en behandeling. Klachten en problemen kunnen een ingrijpende impact hebben op onze omgeving en onze naasten. Dit kan op ongelukkige wijze de relatie beïnvloeden. Daarnaast kan de omgeving ook een positieve of negatieve invloed hebben op jou en jouw klachten.
12b. Ik verwijs de patiënt/cliënt naar een andere zorgaanbieder met een beter passend zorgaanbod of terug naar de verwijzer –indien mogelijk met een passend advies- indien de praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de patiënt/cliënt:
Ja
13. Behandeling
13a. De patiënt/cliënt is geïnformeerd over degene die het aanspreekpunt is tijdens de behandeling (naam en functie van de betreffende persoon zijn bekend bij de patiënt/cliënt):
Ja
13b. Bij langer durende behandeling (> 12 weken) stuurt de indicerend regiebehandelaar een afschrift of samenvatting van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft:
Ja
13c. Ik draag zorg voor goede communicatie met de patiënt/cliënt en –indien van toepassing en met toestemming van de patiënt/cliënt- diens naasten, over het beloop van de behandeling. Ik doe dat als volgt:
Bij start en eind van de behandeling gaat er, met toestemming van client, een brief naar de huisarts. Ook als behandelplan wijzigt krijgt huisarts bericht.
13d. De voortgang van de behandeling en begeleiding wordt in de praktijk als volgt gemonitord (zoals voortgangsbespreking behandelplan, evaluatie, vragenlijsten, ROM): voortgangsbespreking behandelplan, evaluatie, vragenlijsten, ROM
13e. Ik reflecteer periodiek en tijdig met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten, medebehandelaren) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Als standaardperiode hanteer ik hiervoor:
elke 3 maanden en aan het begin en eind van de behandeling.
13f. Ik meet de tevredenheid van mijn patiënten/cliënten op de volgende manier (wanneer, hoe): Begin en eind, mondeling tijdens gesprek.
14. Afsluiting/nazorg
14a. Ik bespreek met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten) de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen:
Ja
14b. De verwijzer wordt hiervan door de (coördinerend) regiebehandelaar in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de patiënt/cliënt hiertegen bezwaar maakt: Ja
14c. Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de patiënt/cliënt hier bezwaar tegen maakt: Ja
15. Omgang met patientgegevens
15a. Ik vraag om toestemming van de patiënt/cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals:
Ja
15b. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle):
Ja
15c. Ik gebruik de privacyverklaring als de patiënt/cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/NZa:
Ja
III. Ondertekening
Naam: Kim Wynands
Plaats: Den Haag
Datum: 06-04-2022
Ik verklaar dat ik me houd aan de wettelijke kaders van mijn beroepsuitoefening, handel conform het Landelijk kwaliteitsstatuut ggz en dat ik dit kwaliteitsstatuut naar waarheid heb ingevuld:
Ja